Arhivă

Evenimentele care au avut loc la Jazz in the Street

Jul
7
Fri
2017
Roland Sax @ Bulevardul Eroilor
Jul 7 @ 6:00 pm
Roland Sax @ Bulevardul Eroilor

Roland Miklos e un artist local care cântă în stradă, el colorează peisajul Clujului cu saxofonul lui pe care îl poți asculta destul de des în oraș.

Jul
19
Wed
2017
Birdy & The Beards @ Eroilor
Jul 19 @ 6:00 pm – 7:00 pm
Birdy & The Beards @ Eroilor

Birdy & The Beards vă așteaptă în stradă. E un proiect nou care sperăm să vă suprindă pe Bulevardul Eroilor din Cluj la Jazz in the Street.

Aug
4
Fri
2017
Nerd Trio
Aug 4 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Nerd Trio

Îi descoperim în stradă. Nerd Trio la Jazz in the Street.

Ana Munteanu & Friends
Aug 4 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Ana Munteanu & Friends

Ana Munteanu & Friends ne scot în stradă în fața Operei Maghiare.

Menestreii @ Opera Maghiară
Aug 4 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Menestreii @ Opera Maghiară

Menestreii ne întâmpină în fața Operei Maghiare, seara, în 4 august.

Aug
17
Thu
2017
Flamorouse @ strada Potaissa
Aug 17 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Flamorouse @ strada Potaissa

Flamorouse aduce rock soft și acustic în stradă. Trupa a obținut locul I la sectiunea grupuri în cadrul festivalului “Baladele Dunării” editia XIX și Premiul pentru interpretare în cadrul “Folk’n’Iasi” 2017.

Edina Quartet @ strada Potaissa
Aug 17 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Edina Quartet @ strada Potaissa

Formația înființată de actrița Molnar Edina în 2013 are un repertoriu bogat și inspirat printre alții de Ella Fitzgerald, Melody Gardot, Stacey Kent, Bob Stoloff.

Aug
19
Sat
2017
Garage Band
Aug 19 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Garage Band

Un band entuziast format din 5 adolescenți cunoscut la început și sub aliasul “Trupa Școlii” – Colegiul Național George Coșbuc.

Formată în 2016, formația a început să cânte treptat la toate evenimentele liceului, ieșind ulterior și în afara lui.

Participarile la evenimente cu diverse nivele de complexitate: plecând de la spectacolele simple din curtea școlii, concerte publice – Târgul de Crăciun 2016, “Ai Talent în Mănăștur” 2017, “Zilele Clujului”, Kids’ Day Out@Platinia 2017, Festivalul Castelului Kornis” 2017, până la colaborări cu echipa Teatrului Național Cluj – comedia “Moș Crăciun Inventator” musical-ul Tabaluga, le-au indus o flexibilitate în interpretare și creativitate, abordând genuri muzicale diverse.

Sound Jazz Trio @ strada Potaissa
Aug 19 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Sound Jazz Trio @ strada Potaissa

Strada Potaissa prinde viață din nou cu Sound Jazz Trio la Jazz in the Street 2017.

Musai Soundworks @ strada Potaissa
Aug 19 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Musai Soundworks @ strada Potaissa

Pasionat de muzică încă de mic, Musai (Mișu) a început experimentarea producției muzicale în 2012, la 15 ani, fiind influențat de muzica electronică.

Majoritatea producțiilor combină elemente poetice cu diferite genuri de muzică electronică, cum ar fi Experimental, Ambient si Trip-Hop.

Influențele au venit de la numeroși producători de muzică experimentală și ambientală precum Burial, Volor Flex, Sorrow, Jon Hopkins, Hecq, Aphex Twin, Amon Tobin etc.

De la 15 ani a experimentat foarte multe genuri de muzică, pornind de la ceea ce îl pasiona in vremea aceea, Dubstep si Drum & Bass, cu timpul a început să combine aceste genuri cu folclorul românesc și să experimenteze și mai mult muzica românească.

Aug
31
Thu
2017
Matei Crețiu @ Bulevardul Eroilor
Aug 31 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Matei Crețiu @ Bulevardul Eroilor

Tânărul saxofonist cântă la pian de 11 ani, e pasionat de muzică jazz, clasică și ușoară. A participat la evenimente precum festivalul Jazz in the Park, Jazz in the Street 2016, Zilele Clujului, Scena Urbană.

Paper Magik @ Bulevardul Eroilor
Aug 31 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Paper Magik @ Bulevardul Eroilor

Muzica e filosofia Paper Magik.  Dragoș (voce, chitară, clape), Flamă (chitară bass), Tz (tobe).

Unda @ Bulevardul Eroilor
Aug 31 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Unda @ Bulevardul Eroilor

UNDA este o trupă cu compoziți proprii în stiluri funk-jazz, pop-rock, ska, reggae, rock alternativ, folclor. Și-a început activitatea intens în 2015 când s-au alăturat Tudor Asciu (bas) și Lucian Bedeu (voce). Unda abordează și alte stiluri, dând o sonoritate mai rock pieselor, împrumutând teme din folclor pentu piese precum Bucovina, Constantine, Față din bătătură.

O gașcă veselă, niște oameni pasionați și implicați în ceea ce fac, talentați și care emană multă energie. Muzică trupei poate fi descrisă ca fiind pozitivă, plină de viață, colorată și energică. De unde vine numele? Vine de la unda de sunet.

Alexu and The Voices Inside @ Bulevardul Eroilor
Aug 31 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Alexu and The Voices Inside @ Bulevardul Eroilor

Viață, muzică și tot ce mai e în jur. Alexu and The Voices Inside e un proiect artistic care exprimă modul în care artistul vede viața prin versuri și sunete simple. Influențe: Damien Rice, Ben Howard, Ed Sheeran, Matthew Healy.

Sep
14
Thu
2017
Fluidian @ Eroilor
Sep 14 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Fluidian @ Eroilor

FLUIDIAN (Emil Gherasim b.1973) este compozitor și chitarist. Compune și cântă pentru reprezentații live, muzică de teatru și film precum și coloane sonore pentru spectacole de dans contemporan. A început în mare parte ca un muzician autodidact, a fost chitarist și coautor al trupei progresive Psycho Symphony și apoi a studiat compoziția muzicii clasice la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Muzica sa poate fi considerată a fi foarte personală și profund meditativă, cu o emoție vizuală, combinând texturile de sunet cu un mod specific de improvizație.

Infusion @ Eroilor
Sep 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Infusion @ Eroilor

Grupul este format din Diana, Radu, Marius și Lukas și aduce o infuzie de muzică acustică plus un strop de originalitate.

BHF Trio @ Eroilor
Sep 14 @ 7:00 pm – 7:30 pm
BHF Trio @ Eroilor

Bazat pe o veche prietenie, BHF Trio explorează posibilitățile comunicării, jocului și loisirului prin intermediul muzicii jazz. Membrii grupului sunt Oana-Maria Floricioiu-voce, Hollandus Jozsef-contrabas, Szentkuti Farkas – baterie.

Toni Muntean @ Eroilor
Sep 14 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Toni Muntean @ Eroilor

Ilustrația își găsește locul în stradă la Jazz in the Street. Toni Muntean este student la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. Întotdeauna era “copilul care desenează”, de la primul lui contact cu viaţa socială – grădiniţa – și până în prezent. “Acum sunt doar un copil mai mare preocupat de aceleaşi subiecte, duse mai departe însă de experienţele personale. Genurile Fantasy, Horror, SF, toate își găsesc loc în lumea mea, presărate cu puţin realism”, spune Toni. Îi descoperim talentul în 15 septembrie pe Eroilor.

Sep
28
Thu
2017
Sidewalk Troubadours @ Eroilor
Sep 28 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Sidewalk Troubadours @ Eroilor

Fără îndoială punctul de pornire al trupei este pasiunea pe care Elöd și Szabi o împart pentru muzică. Aceasta i-a dus înspre busking (muzică stradală), mediu în care se pot exprima liber.

Următorul pas a fost aciuarea lui Cristian și pe urmă a lui Nichita. Toți aveau experiență în domeniul muzicii de stradă, iar din punctul de vedere al chimiei, un scurt proces de familiarizare muzicală și niște sticle goale de bere au rezolvat problema.

Muzica pe care o fac este un melanj între multitudinea de stiluri ce le stârnesc interesul. Jazz, blues, rock, pop, funk, muzică tradițională … oricare poate fi o sursă de inspirație.

FUNKorporation @ Eroilor
Sep 28 @ 6:30 pm – 7:00 pm
FUNKorporation @ Eroilor

Trupa are un sunet aparte și încearcă să combine mai multe stiluri muzicale, începând de la soul, funk până la alternativ și chiar muzică electronică.

Înființată în 2011, trupa FUNKorporation a avut numerose concerte în România. Rețeta lor: groove-uri funky, bas bine plasat, vocal excepțional, piperat cu suflatori, mixat cu putina jazz,ska,balkan, reggea plus atitudine pozitivă.

The BAND: Horváth Hannah, Székely Erika, Halmen Jozsó, Sándor Lackó, Túrós Tommy, Bajusz Gábor

Stil: Garage Funk, jazzy soul, balkan pop.

Blue Velvet @ Eroilor
Sep 28 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Blue Velvet @ Eroilor

De la pasiune la muzică, astfel a luat naștere Blue Velvet. Trupa a pornit în căutarea unor oameni cu veleități muzicale, a reușit să adune în jur prieteni ce au dat naștere ideii și formației: Marieta Manolache (voce), Liviu Ichim (percuție), Szabolcs Antal (chitară), Tarfin Chiorean (chitară).

Reman Gergely & Babțan-Varga Florian @ Eroilor
Sep 28 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Reman Gergely & Babțan-Varga Florian @ Eroilor

Florian a început să studieze chitara la vârsta de 13 ani la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca sub îndrumarea profesorilor Laura Platon, Lajos Bíró și George Muntean. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Judicael Perroy, Gabriel Bianco, Costas Cotsiolis, Anton Baranov. În prezent studiază la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa profesorilor Constantin Andrei și Beke István și participă la festivaluri si concursuri de chitară din țară și străinătate.

Réman Gergő este un tânãr percutionist din Cluj. După absolvirea Colegiului de Muzică “Sigismund Todută” din Cluj-Napoca la clasa profesoarei Corina Linn, în 2015 si-a început studiile la Academia de Muzicã “Gheorghe Dima”, la clasa de percuție a profesorului de renume internațional Mircea Ardeleanu. Gergő colaboreazãăcu toate instituțiile muzicale din Cluj, cu diferite filarmonici din tară și este membru al Orchestrei Române de Tineret.

Oct
7
Sat
2017
Paul Lupa și Lukas Klemperer @ Eroilor
Oct 7 @ 5:00 pm – 5:30 pm
Paul Lupa și Lukas Klemperer @ Eroilor

Paul Lupa & Lukas Klemperer se de nesc ca doi oameni care ascultă, cântă și se simt bine pe muzică bună. Genurile muzicale și muzica lor variază mult, iar noi vom descoperi câteva dintre piesele lor favorite în stradă, cântate de ei.

Vlad Soare @ Eroilor
Oct 7 @ 5:30 pm
Vlad Soare @ Eroilor

Născut în 18 august 1999 Vlad Soare începe studiul chitarei în 2006 la vârsta de 7 ani sub îndrumarea profesorului Ştefan Trifan. În prezent este elev în clasa a X al Liceului Gheorghe Sincai din Cluj Napoca şi membru activ al Asociaţiei de Chitară Transilvania.

Încă din primul an de studiu Vlad se remarcă prin talent şi perseverenţă în muncă, câştigând Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală – Vioară / Corzi grave, “Timotei Popovici” – Sibiu 21-23 iunie 2007.

Acest concurs a reprezentat doar începutul, până la vârsta de  16 ani Vlad participând si devenind laureat al  concursurilor internaţionale organizate în România: Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania – Cluj Napoca,  Festivalul “Johann Sebastian Bach“ – Cluj Napoca, Festivalul Internaţional al Tinerilor, Festivalul de Chitară Clasică -Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Concursul Internaţional de Interpretare “Viva la Musica” – Zalău, Festivalul de Chitară Clasică -Alba Iulia, Sinaia, Iasi si a a obtinut Premiul Special al juriului la Festivalul International de la Budapesta.

La varsta de 13 ani este selectat in grupa de excelenta a Festivalului International de Chitara din Velbert, Germania si isi face debutul ca invitat in sustinerea de recitaluri.

Anul 2013 aduce  castigarea marelui premiu la Festivalul International din Drobeta Turnu Severin, Vlad devenind  primul chitarist clujan ce castiga  marele premiu al unui Festival International. In acesti 9 ani, juriile au apreciat prestaţia sa oferindu-i peste 50 premii, dintre care 32 premii I, premii speciale ale juriului, cat si premii de excelenta.

A urmat cursuri de măiestrie ale unor interpreţi şi profesori de renume mondial precum: Gabriel Bianco, Eugen Mang, Gerhard Reichenbach, Susana Prieto, Andrea Bozoki, Liviu Georgescu, Joseph Urshalmi, Ulrich Muller, Claire Stancu Delerue, Podhorsky Gabor, David Pavovlits, Giovani Grano, Sebastian Montes, Rafael Aguirre, Predrag Stankovici, Costas Cotsiolis etc.

Les Nuages @ Eroilor
Oct 7 @ 6:00 pm
Les Nuages @ Eroilor

Abordează piese jazz și cover-uri, folosind aranjamentele originale, la care aduc modificări personale cu scopul de a scoate în evidență versurile pieselor cântate de Andrada. Acestei unicități vocale, care îi reprezintă ca formație de o lungă perioadă deja, i s-a adăugat percuția, exact atât cât e nevoie ca sound-ul să fie complet. Cajonul, wind chimes, rainstick-ul sunt doar câteva din elementele sonore care se regăsesc în interpretarea pieselor.

Moonlight Breakfast @ Eroilor
Oct 7 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Moonlight Breakfast @ Eroilor

Trupa de origine română Moonlight Breakfast s-a înființat în 2011, la București,  și a început în forță cariera muzicală prin deschiderea concertului Jamiroquai din Mamaia. În vara anului 2012, artiștii și-au lansat primul album, Shout. Moonlight Breakfast este formată din Bazooka (producător, tobe şi clarinet), Adita (chitară, keys şi sampler) si Christie (voce și sampler), iar de câțiva ani muzicienii s-au mutat la Viena. Își caracterizează stilul ca o combinație de „retroelectro” și vocal de jazz – un amestec de soul, jazz, dance, electro și multe altele, care poartă ascultătorii de la clarinetele anilor 40, prin sintetizatoarele anilor 80 și până la sonoritățile din prezent.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/toTIo7isLFY” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Oct
13
Fri
2017
Caravana Jazz in the Street Matei Crețiu @ The Office (B-dul 21 Decembrie), United Business Center (Iulius Mall), Piața Mihai Viteazu, Piața Mărăști, strada Primăverii (zona Big Mănăștur)
Oct 13 @ 12:00 pm – 3:00 pm
Caravana Jazz in the Street Matei Crețiu @ The Office (B-dul 21 Decembrie), United Business Center (Iulius Mall), Piața Mihai Viteazu, Piața Mărăști, strada Primăverii (zona Big Mănăștur)

Tânărul saxofonist cântă la pian de 11 ani, e încă elev și e pasionat de muzică jazz, clasică și ușoară. A participat la evenimente ca Scena Urbană, Zilele Clujului, Jazz in the Street 2016 și Jazz in the Park.

Radu Pieloiu @ Bulevardul Eroilor
Oct 13 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Radu Pieloiu @ Bulevardul Eroilor

Născut în anul 1987, în Timişoara, Radu Pieloiu şi-a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani, la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”, unde a studiat pianul şi mai apoi percuţia. A continuat apoi cu Facultatea de Muzică din Timişoara, promoția 2010. A concertat alături de mulţi muzicieni români şi nu numai, în diferite proiecte muzicale foarte diferite stilistic.  A concertat la numeroase festivaluri atât în ţară precum şi în Europa. Din punct de vedere muzical, Radu introduce şi combină elemente şi influenţe dobândite de-a lungul anilor din jazz, electro, funk, reggae, latin, rock şi dnb, într-un stil fluent, dinamic şi prezent în orice situaţie muzicală. Momentan, Radu s-a dedicat complet setului de tobe şi în mare măsură ‘muzicii libere’, fiind autodidact. Momentan este probabil unul dintre cei mai activi toboşari din ţară, fiind în prezent membru al următoarelor proiecte: Sebastian Spanache Trio, Helen și Alexandrina.

Vlad Gliga @ Bulevardul Eroilor
Oct 13 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Vlad Gliga @ Bulevardul Eroilor

A uimit publicul și juriul de la Vocea României, competiție la care a ajuns până la faza de duel și a fost concurent la X Factor. Vlad Gliga are 28 de ani, este din Cluj-Napoca, iar pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o de când era copil. A participat la numeroase concursuri de muzică și s-a clasat pe primele locuri. Lucrează la diferite proiecte muzicale.

DEX @ Bulevardul Eroilor
Oct 13 @ 7:00 pm – 7:30 pm
DEX @ Bulevardul Eroilor

Dictionar de sunete rare date tare. Responsabil cu nopti albe pentru zile negre încă din 2007. Toată activitatea lui gravitează în jurul muzicii, începând cu jurnalismul muzical practicat la diverse publicații din România, trecând prin organizarea a sute de evenimente underground și culminand cu DJingul, pe care îl explorează neîncetat prin scratching, fiind creatorul singurului grup de DJi turntabliști din țară: Made From SCRATCH.

Quantum Soul @ Bulevardul Eroilor
Oct 13 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Quantum Soul @ Bulevardul Eroilor

Suntem Bianca și Andrei, doi tineri îndrăgostiți de arta de a face muzică, plini de entuziasm și cu abilități remarcabile în arta improvizației.

Cosmin @ Bulevardul Eroilor
Oct 13 @ 8:00 pm – 8:30 pm
Cosmin @ Bulevardul Eroilor

Cosmin Cristian Agache – nume de scenă Cosmin – locuiește în Botoșani, are 21 de ani și e beatboxer. A descoperit această artă în urmă cu 8 ani si este singurul reprezentant al României la cele mai mari competiții din toată lumea.

Oct
14
Sat
2017
Caustic @ Strada Andrei Șaguna
Oct 14 @ 5:00 pm – 5:30 pm
Caustic @ Strada Andrei Șaguna

Trupa a fost înființată în 2012, din dorința membrilor de a face ceva plăcut după job. „Caustic a venit foarte natural și exprimă caracteristica principală a versurilor noastre, având ca singur scop topirea mizeriilor adunate pe ochi, creier, minți. Și nu pentru a lovi, ci doar pentru a vindeca, a ajuta. Pentru că ne pasă. Fără planuri mari de viitor, fără dorințe întru vedetism”, afirmă membrii formației. În cadrul Jazz in the Street, trupa va avea o mini-lansare a albumului “Acustic”.

Dan Byron @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 5:00 pm – 5:30 pm
Dan Byron @ Bulevardul Eroilor

Solistul trupei byron, Dan Byron, cântă în strada la Jazz in the Street. Face muzică de la 6 ani, părinţii lui au ales domeniul, dar nu şi-au închipuit niciodată că va face carieră în acest domeniu. Tot ce urmăreau ei pe atunci era să nu-și pieardă vremea pe maidan cu golanii. „Am început cu vioara, pe care am studiat-o timp de patru ani, şi am continuat cu flautul, timp de vreo şapte. În afară de byron, la ora actuală mai am un proiect cu Teatrul de Artă București și cânt uneori absolut singur ”, spune Dan Byron.

Echipa Abu Hassan @ Strada Mihail Kogălniceanu
Oct 14 @ 5:30 pm – 6:00 pm
Echipa Abu Hassan @ Strada Mihail Kogălniceanu

ABU HASSAN de Carl Maria von Weber este o operă comică într-un act. Formarea echipei a început în octombrie 2016. La alegerea celor trei solişti principali s-a apelat la sfatul profesorilor de canto de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, colaborarea dintre pianistă şi regizoare fiind una mai veche. Restul rolurilor s-au adăugat distribuţiei târziu şi au suferit mai multe înlocuiri, dar au intrat în hora repetiţiilor din martie 2017. „Suntem o echipă tânără, ambiţioasă şi ne adaptăm la diferite condiţii de spectacol, chiar dacă spectacolul a fost inițial gândit pentru un spaţiu academic şi cu o regie clasică”, afirmă regizoarea Adriana Țidor.

Ionuț Matei @ János Bolyai
Oct 14 @ 5:30 pm – 6:00 pm
Ionuț Matei @ János Bolyai

Ionuț Matei are 19 ani, este student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Informatică Economică, iar la chitara a început să cânte de aproximativ 6 ani, fiind autodidact. „Am luat din întâmplare o chitară pe care o aveam pe acasă și am început să mă joc cu ea. Așa a început totul. Așa a început pasiunea mea pentru muzică, pe care cred că o pot numi și obsesie, având în vedere zilele în care luam chitara de cum mă trezeam, până ce mergeam la somn și cântam încontinuu. Și nu, nu exagerez. Așa mi-am descoperit latura artistică, din greșeala, aș putea spune. Cred că a fost greșeala cea mai frumoasă pe care am făcut-o vreodată. Intre timp, am mai învățat să cânt la instrumente precum pianul, bas și ukulele. Dar la chitară mă consider a fi cel mai avansat”.

Jamaga @ Strada Andrei Șaguna
Oct 14 @ 5:45 pm – 6:15 pm
Jamaga @ Strada Andrei Șaguna

Jamaga este o trupă entuziastă care a debutat pe stradă în primăvara anului 2015 și de atunci aduce zâmbete și voie bună oamenilor de pretutindeni. Formația a susținut concerte în diverse localuri din Cluj, dar și în Bistrita, Alba Iulia, Sighișoara și la festivaluri precum MOX, Electric Castle și altele. Jamaga se învârte în jurul zonei de jazz, improvizatoric, tribal și oriental music.

Paul Lupa, Lukas Klemperer @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 5:45 pm – 6:15 pm
Paul Lupa, Lukas Klemperer @ Bulevardul Eroilor

Paul Lupa & Lukas Klemperer se definesc ca doi oameni care ascultă, cântă și se simt bine pe muzică bună. Genurile muzicale și muzica lor variază mult, iar noi vom descoperi câteva dintre piesele lor favorite în stradă, cântate de ei.

Adrian Strâmtu @ János Bolyai
Oct 14 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Adrian Strâmtu @ János Bolyai

Foarte pasionat de tap dance (step), de aproximativ 10 ani urmăreşte îndeaproape această formă de expresie. Este autodidact şi cunoscut publicului din România pentru diversele performance-uri precum Balul Operei Cluj, TEDx Cluj, Jazz in the Street 2016, Street music festival Sibiu, Armonia Jazz Bistrita. În 2014 a participat la cele mai mare evenimente de tap dance din lume, cel de la Stockholm și Berlin. „Tap dance-ul, sau step, aşa cum este recunoscut în Europa, este una dintre cele mai complexe forme de expresie, care poate fi inclusiv de natură meditativă sau spirituală. Muzicalitatea şi expresia vizuală ale acestui gen de dans/percuţie pot fi înălţătoare atât din perspectiva performerului, cât şi din cea a spectatorului” afirmă el.

NATIF @ Piața Unirii
Oct 14 @ 6:00 pm – 6:30 pm
NATIF @ Piața Unirii

Natif înseamnă 6 oameni, 2 albume, 6 ani de concerte, o combinație de acustic cu electric și o rezervă nelimitată de energie. Formația reușește să treacă de la pasajele dominate de violoncelul clasic la cele susținute de tobe și chitara electrică, oferă un melanj muzical care surprinde prin ușurința cu care este prezentat audienței. Identitatea acustică și influențele alternative reușesc să creeze un pachet muzical care transpune publicul într-o călătorie auditivă spre o destinație plină de elemente familiare și pasaje surprinzătoare.

one man band LÁ @ Platoul Operei Maghiare
Oct 14 @ 6:00 pm – 6:30 pm
one man band LÁ @ Platoul Operei Maghiare

Lőrincz Árpád cântă la cajon, bass, chitară, vocal, e ceea ce se cunoaște drept One Man Band. Proiectul “one man band LÁ” a fost lansat în 2016, când Lőrincz Árpád și-a dat seama că vrea ceva diferit, nu o trupă cover (înființată în 2012, formatia Frep, el fiind toboșarul și vocalistul, sau chiar basist/chitarist, depinzând de situație). Așadar în 2016 a inregistrat un EP, cu 7 piese, din care 4 erau piese proprii. În 2017 a cumparat un pedal loop și a urcat pe scenă singur de această dată. Cu acest proiect a avut deja 4 concerte, unul la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc.

Ferencz Mari & Pethő Csaba duo @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Ferencz Mari & Pethő Csaba duo @ Bulevardul Eroilor

Ferencz Mari și Pethő Csaba au o pasiune comună: muzica jazz. Formația duo chitară-voce interpretează piese jazz într-o manieră originală. Tinerii artiști au cântat deja în diferite formații: Csaba este chitarist în trupa Vecker, iar Mari a fost cântăreață în trupele Elendil, Votska și Kevin & the Roots. Formația nou-născută încântă publicul cu armoniile jazzului și speră ca stilul lor preferat să fie îndrăgit și de alții.

Fluffy & Mr. Grey @ Strada Andrei Șaguna
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Fluffy & Mr. Grey @ Strada Andrei Șaguna

Fluffy & Mr. Grey este un duo de world music și swing jazz format din Lisa de Meester (vioară) și Iulian Mureșan (chitară). Lisa De Meester a studiat vioară (BA și MA) la Conservatorul din Leuven și Gent, Belgia, iar Iulian Mureșan a studiat chitară jazz la JazzStudio în Antwerp și Bruxelles. Duo-ul s-a format în vara anului 2015. De atunci au cântat pe scenele unor festivaluri din Sicilia, Belgia, Cehia, Bulgaria și România. Din octombrie 2016 ei locuiesc la Cluj.

Gabriel Hurmuzache @ Platoul Operei Maghiare
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Gabriel Hurmuzache @ Platoul Operei Maghiare

Gabriel Hurmuzache este artist stradal din 2006, a concertat pe străzile din țară dar și din străinătate. Cântă compoziții proprii dar și coveruri.

Iulian Lungu @ Strada Mihail Kogălniceanu
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Iulian Lungu @ Strada Mihail Kogălniceanu

Iulian Lungu ne va surprinde cu o dublă ipostază: marionetă și violinist. „Indiferent care este povestea și prin câte metode reluăm scenariul prin care dăm viată spectacolului tot pe o hârtie începem să așezăm viziunea. Când vrem să alegem modul în care să ieșim cât mai în evidența sunt câteva aspecte principale pe care le analizăm. Pentru voi, spectatorii, rămâne un mister, dar în schimb vă dăruim scena cu noi cu tot”, spune Iulian.

Oana Laura Pop și Alex Szabo – Tango @ Piața Unirii
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Oana Laura Pop și Alex Szabo - Tango @ Piața Unirii

Oana Laura Pop este maestra școlii de tango argentinian “Profumo di Tango”, din Cluj. A studiat baletul de la vârsta de 3 ani, în cadrul Operei Române din Cluj și a continuat cu Liceul de Coregrafie. În 1995 a intrat în lumea dansurilor sportive urmând 8 ani de studiu, competiții, seminarii, spectacole sub îndrumarea antrenorilor Marius Popa și Cristian Parnescu. În 2004 a plecat în Italia pentru alte specializări precum dansul modern, dansul contemporan, dansuri caraibice. În 2006 a început studiul tangoului argentinian cu maestrul Gustavo Saenz din Argentina, susținând împreună workshopuri în Cluj și Roma. Din 2009 predă tango în orașul ei natal, Cluj. Alex Szabo și Oana Laura Pop colaborează cu Opera Naţională Română din Cluj, diverse cluburi, organizaţii şi şcoli de dans, formaţii şi artişti din ţară şi din străinătate, în vederea organizării de evenimente şi spectacole naţionale şi internaţionale. „Premiul cel mai mare e bucuria pe care o vedem în ochii unui tânăr milonguero (cel care danseaza tango) şi sentimentul de înălțare atunci când doi dansatori devin un singur corp emanând frumosul și eleganța lor, pe muzica unor sentimente dansante!”, spun ei.

Omu Cu Fericirea @ János Bolyai
Oct 14 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Omu Cu Fericirea @ János Bolyai

Matei este Omu’ Cu Fericirea. De ce? Pentru că adoră să facă oamenii să zâmbească. Are 23 de ani și își ocupă timpul iubind muzica. Până în prezent inspirația i-a oferit 20 de piese proprii care au ca scop să-l ajute să împrăștie un mesaj de pace, de iubire, de unitate. „Îmi place să folosesc muzica pentru a provoca fericire și pentru a atinge sau a ajunge mai usor în sufletele oamenilor. Proiectul meu “Sounds of Freedom” conține atât piese în limba română, cât și în engleză. E un manifest spre schimbare. Vă aștept pe toți să împărtășim un moment de relaxare, fără griji, să călătorim pe ritmuri vesele către sine”.

Adrian Strâmtu @ Platoul Operei Maghiare
Oct 14 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Adrian Strâmtu @ Platoul Operei Maghiare

Foarte pasionat de tap dance (step), de aproximativ 10 ani urmăreşte îndeaproape această formă de expresie. Este autodidact şi cunoscut publicului din România pentru diversele performance-uri precum Balul Operei Cluj, TEDx Cluj, Jazz in the Street 2016, Street music festival Sibiu, Armonia Jazz Bistrita. În 2014 a participat la cele mai mare evenimente de tap dance din lume, cel de la Stockholm și Berlin. „Tap dance-ul, sau step, aşa cum este recunoscut în Europa, este una dintre cele mai complexe forme de expresie, care poate fi inclusiv de natură meditativă sau spirituală. Muzicalitatea şi expresia vizuală ale acestui gen de dans/percuţie pot fi înălţătoare atât din perspectiva performerului, cât şi din cea a spectatorului” afirmă el.

Expoziție flash de statui vivante @ Piața Muzeului
Oct 14 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Expoziție flash de statui vivante @ Piața Muzeului

Fie că vei fi păcălit sau doar surprins, sigur nu vei rămâne indiferent. Statuile te îndeamnă să asculți sau să privești. Îi vei întâlni pe bufonii regali, statuile în levitație, Omul Oglindă.

Zephyrus @ Strada Mihail Kogălniceanu
Oct 14 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Zephyrus @ Strada Mihail Kogălniceanu

Duetul Zephyrus a luat naștere în anul 2017 și este compus din două absolvente ale Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, specializate în vioară și pian, cu experiență muzicală de aproximativ 20 de ani. Ambele membre ale grupului au participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, unde au obținut rezultate foarte bune. Repertoriul abordat cuprinde muzică din genurile: jazz / hits&evergreens / soundtrack / tango / classic / folk / vals / caffe.

Natif @ Strada Andrei Șaguna
Oct 14 @ 7:15 pm – 7:45 pm
Natif @ Strada Andrei Șaguna

Natif înseamnă 6 oameni, 2 albume, 6 ani de concerte, o combinație de acustic cu electric și o rezervă nelimitată de energie. Formația reușește să treacă de la pasajele dominate de violoncelul clasic la cele susținute de tobe și chitara electrică, oferă un melanj muzical care surprinde prin ușurința cu care este prezentat audienței. Identitatea acustică și influențele alternative reușesc să creeze un pachet muzical care transpune publicul într-o călătorie auditivă spre o destinație plină de elemente familiare și pasaje surprinzătoare.

paper magik @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 7:15 pm – 7:45 pm
paper magik @ Bulevardul Eroilor

paper magik e despre Dragoș (voce, chitară, clapă), Flamă (chitară bas) și Tz (baterie), începând cu anul 2015. Genul care definește cel mai bine eterogenitatea pieselor poartă numele de „origami rock”. Adică umbrela sub care cele mai intense trăiri și sentimente se transformă în muzică autentică, reală, vie, în care clasicul rock este „pliat” într-un infinit de moduri. paper magik înseamnă un îndemn la cele mai profunde, dar și mai energizante trăiri și sentimente. Enjoy!

Ferencz Mari & Pethő Csaba duo @ Piața Unirii
Oct 14 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Ferencz Mari & Pethő Csaba duo @ Piața Unirii

Suntem Bianca și Andrei, doi tineri îndrăgostiți de arta de a face muzică, plini de entuziasm și cu abilități remarcabile în arta improvizației.

Free 2 Flow @ János Bolyai
Oct 14 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Free 2 Flow @ János Bolyai

Free 2 Flow este un duo clujean compus din Georgiana și Valentin Pleș. Muzica lor, compusă integral de cei doi membrii ai Duo-ului folosește instrumente mai puțin cunoscute publicului larg (handpan, kora, bansuri, fujara, kalimba, daf), generând un rezultat plin de originalitate. Duo Free 2 Flow reușește să creeze prin ritm și armonii o atmosferă intimă, delicată, cu proiecții atemporale oferind multiple călătorii muzicale.

Paul Lupa, Lukas Klemperer @ Platoul Operei Maghiare
Oct 14 @ 7:30 pm – 8:00 pm
Paul Lupa, Lukas Klemperer @ Platoul Operei Maghiare

Paul Lupa & Lukas Klemperer se definesc ca doi oameni care ascultă, cântă și se simt bine pe muzică bună. Genurile muzicale și muzica lor variază mult, iar noi vom descoperi câteva dintre piesele lor favorite în stradă, cântate de ei.

Infusion @ Strada Mihail Kogălniceanu
Oct 14 @ 7:45 pm – 8:15 pm
Infusion @ Strada Mihail Kogălniceanu

În vara lui 2015 Radu și Diana s-au hotărât să înceapă proiectul Infusion din dorința de a experimenta și de a se distra facând ceva ce le place. Li s-au alăturat Marius și Lukas și de un an cântă în formula aceasta, bucurându-se de fiecare concert. Muzica lor rezonează cu stiluri precum jazz, blues și soul.

Gabriel Hurmuzache @ János Bolyai
Oct 14 @ 8:00 pm – 8:30 pm
Gabriel Hurmuzache @ János Bolyai

Gabriel Hurmuzache este artist stradal din 2006, a concertat pe străzile din țară dar și din străinătate. Cântă compoziții proprii dar și coveruri.

Générique @ Platoul Operei Maghiare
Oct 14 @ 8:00 pm – 8:30 pm
Générique @ Platoul Operei Maghiare

Membrii proiectului Générique s-au cunoscut în timp ce lucrau ca muzicieni într-o piesă de teatru la Oradea în primăvara anului 2017. Au decis să creeze un material muzical care combină convențiile jazzului cu sunetele electronice și chitara electrică. Primul concert Générique a avut loc la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, în timpul festivalului Pulzart 2017.

one man band LÁ @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 8:00 pm – 8:30 pm
one man band LÁ @ Bulevardul Eroilor

Lőrincz Árpád cântă la cajon, bass, chitară, vocal, e ceea ce se cunoaște drept One Man Band. Proiectul “one man band LÁ” a fost lansat în 2016, când Lőrincz Árpád și-a dat seama că vrea ceva diferit, nu o trupă cover (înființată în 2012, formatia Frep, el fiind toboșarul și vocalistul, sau chiar basist/chitarist, depinzând de situație). Așadar în 2016 a inregistrat un EP, cu 7 piese, din care 4 erau piese proprii. În 2017 a cumparat un pedal loop și a urcat pe scenă singur de această dată. Cu acest proiect a avut deja 4 concerte, unul la Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc.

Regatul @ Piața Unirii
Oct 14 @ 8:00 pm – 8:30 pm
Regatul @ Piața Unirii

Regatul a câștigat titlul de cel mai complex spectacol cu foc din România, având loc în peste 20 de orașe ale țării și nu numai. Acest show reunește o serie de imagini artistice cumulate într-o coregrafie bazată pe un fir narativ complex, care crește treptat în intensitate reușind să fascineze fiecare privitor. De la ploaie de scântei, la scuipat de flăcări și steluțe de foc, la un cadru gotic, unde Regina este protagonistul spectacolului. Spectacol realizat de Famous Art.

Rodion G.A. @ Strada Andrei Șaguna
Oct 14 @ 8:00 pm – 9:00 pm
Rodion G.A. @ Strada Andrei Șaguna

Rodion Ladislau Roșca este considerat tatăl muzicii electronice românești și tatăl muzicii new wave în România.

Piesele lui au fost foarte populare la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80 și au ajuns pe locul I în topurile muzicale comuniste realizate fie de posturile de radio locale, fie de revistele vremii.

Îl ascultăm pe Rodion G.A. în stradă la Jazz in the Street.

 

Pixellusion @ Bulevardul Eroilor
Oct 14 @ 9:00 pm – 9:30 pm
Pixellusion @ Bulevardul Eroilor

Arta digitală este adusă la viață prin intermediul unui dispozitiv inteligent și a îndemânării artistului jongler. Prin mișcarea rotativă continuă a acestui dispozitiv, este reușită transpunerea unor imagini vizuale care fac incredibilul să pară verosimil. Repetițiile continue, dorința de performanță și tendința către perfecțiune fac din acest spectacol un adevărat deliciu vizual și auditiv. Pixellusion este un performace adus de Famous Art, compania de artă stradală din inima Ardealului care se caracterizează prin realizarea unor spectacole deosebite, dând naștere unor personaje unice. O echipă de artiști care prin perseverență au adus arta stradală la stadiul de superlativ, prin calitatea și serviciile unice dezvoltate în România.

Oct
15
Sun
2017
Atelier de Pictura “ART MARIE” Dej @ Bulevardul Eroilor
Oct 15 @ 5:00 pm – 5:30 pm
Atelier de Pictura "ART MARIE" Dej @ Bulevardul Eroilor

Șapte elevi și un îndrumător ne îndeamnă să descoperim artistul din noi. Publicul va putea observa procesul de creație, dar va putea și interveni și completa desenul. Atelierul de Pictură “ART MARIE” Dej este un spatiu de picture și desen cu program permanent, un loc unde se întâlnesc toți cei care vor să se bucure de descoperirea artistului din interior, a creatorului de frumos. „Desenul este o adevarată terapie a sufletului și fiintei care suntem și o recomand cu căldură tuturor. Am început activitatea în martie 2015 cu o grupă de elevi, acum am ajuns la 3 grupe”, spune Maria Cubleșan, artist și îndrumător artistic.

Magic Puppet @ Bulevardul Eroilor
Oct 15 @ 5:00 pm – 5:30 pm
Magic Puppet @ Bulevardul Eroilor

Magic Puppet vă invită la un spectacol de magie și ventrilocie pentru toată familia. Un magician, o baghetă magică și un joben. Tot ce lipsește este un iepuraș. Dar ce se întâmplă atunci când și iepurașul este la rândul lui magician? Vă invităm să-l cunoașteți pe iepuraș și să vedeți prin ce peripeții va trece magicianul nostru pentru a-l putea scoate pe acesta din pălărie. Distribuție: Florin Suciu-Buh

Pădurea Fermecată @ Bulevardul Eroilor
Oct 15 @ 5:30 pm – 6:00 pm
Pădurea Fermecată @ Bulevardul Eroilor

Asociația Bafi își propune să aducă Teatrul de Animație aproape de copii și pentru adulți, în atenția publicului larg, mai ales în zona independent, stradală și în diverse spații neconvenționale. Andra și Andreea sunt actori păpușari angajați ai Teatrului de Păpuși Puck, dar ambele lucrează și în domeniul teatral independent. Alături de Silviu, fondator al Asociației Bafi, a luat naștere proiectul Pădurea Fermecată, spectacol de animație pentru toate vârstele. Spectacolul este un moment de teatru de păpuși care-și propune să-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Povestea e îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează ideea unei lumi fantastice în care orice e posibil.

Andras Vargas @ Piața Unirii
Oct 15 @ 6:00 pm – 6:30 pm
Andras Vargas @ Piața Unirii

Andras Vargas este chitarist și artist plastic din Cluj-Napoca. A absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu” în anul 1995. Concomitent a început să studieze chitara flamenco autodidact, fiind influențat de chitaristul Paco de Lucia. În 1997 a înființat grupul „Guadalquivir”, prima formație din România care interpreta flamenco tradițional pe lângă piesele proprii. Din anul 2000 și-a continuat activitatea timp de 10 ani la Budapesta. Aici a înființat grupul „Verde del mar”, un grup complex de dansatori și muzicieni. În paralel, alături de flamenco tradițional, și-a promovat muzica proprie. A participat la cel de al VIII-lea Festivalul Internațional de Flamenco din Bratislava unde a fost premiat. Din anul 2010 revine în Cluj-Napoca, unde susține mai multe concerte ca și chitarist. Repertoriul lui este împărțit în două secțiuni: una de flamenco iar cealaltă de compoziții proprii.

Rubié trio @ Piața Unirii
Oct 15 @ 6:30 pm – 7:00 pm
Rubié trio @ Piața Unirii

Rubié se identifică în postura de pianistă & vocalistă de jazz. Având un palmares bogat în muzica clasică, şi-a perfecţionat stilul jazzistic alături de Darius Brubeck, talentul fiindu-i remarcat atât pe scenele româneşti cât şi în cluburile de jazz din SUA. Muzica pe care o interpretează are influenţe soul,post-bop si neo-gospel.

Taraf de Caliu @ Bulevardul Eroilor
Oct 15 @ 7:00 pm – 7:30 pm
Taraf de Caliu @ Bulevardul Eroilor

Lăutarii din Clejani sunt probabil printre cei mai inspiraţi şi înflăcăraţi lăutari din România, stilul muzical exuberant al regiunii sudului lor natal i-a stimulat cu siguranţă în această privinţă. Taraful de Caliu aduce împreună legende ale muzicii lăutărești, membri și colaboratori ai binecunoscutului Taraf de Haidouks: Gheorghe „Caliu” Anghel (vioară), Viorica Rudăreasa (voce), Cosmina Soare (voce), Marius Manole (acordeon), Sile Neacșu (contrabas), Ionică Tănase (țambal), Sile Neacșu (contrabas).

Din 1991, anul când muzica lor a început să cucerească Europa de Vest, până în prezent, muzicienii din Clejani au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra. Printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried”) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă. În anul 2002, muzicienii au primit premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa şi Orientul Mijlociu.

Infusion @ Piața Unirii
Oct 15 @ 7:15 pm – 7:45 pm
Infusion @ Piața Unirii

În vara lui 2015 Radu și Diana s-au hotărât să înceapă proiectul Infusion din dorința de a experimenta și de a se distra facând ceva ce le place. Li s-au alăturat Marius și Lukas și de un an cântă în formula aceasta, bucurându-se de fiecare concert. Muzica lor rezonează cu stiluri precum jazz, blues și soul.

JazzyBIT @ Piața Unirii
Oct 15 @ 8:00 pm – 8:30 pm
JazzyBIT @ Piața Unirii

Invitată special la Jazz in the Street, JazzyBIT e una dintre cele mai de succes formații ale momentului care abordează muzica jazz. Prezenți la numeroase festivaluri din țară, și străinătate, energicul trio va aduce în stradă bucuria jazzului și plăcerea de a experimenta. Trupa JazzyBIT a câștigat premiul Fundației Muzza din București pentru debut în 2013 și a ajuns în finala European Jazz Award la Tuscia în Jazz Festival.