Facem împreună primii pași spre transformarea artei stradale în normalitate. Ne vedem în stradă și descoperim artiști care ne suprind cu reprezentațiile lor la colț de stradă, pe pietonală și în alte locuri din Cluj. Din iunie și până în octombrie au loc evenimente.

Am început Jazz in the Street 2017 la festivalul Jazz in the Park, iar până în 15 octombrie inclusiv mai pregătim multe concerte, reprezentații și evenimente.

Prima ediție Jazz in the Street, organizată anul trecut, a fost un mare succes. Comunitatea a primit acest concept foarte bine, am avut și mulți oameni care ne-au spus că au venit din alte orașe tocmai să descopere centrul vechi al Clujului, presărat de momentele artistice pe care le-am pregătit. Vrem acum să încercăm să facem mai multe pentru oraș și pentru artiștii stradali. De aceea, anul acesta vom avea un program de vară, nu doar un eveniment. Ne propunem ca arta stradală să devină o normalitate pe străzile Clujului și să existe pe viitor. Noi începem cu un punct acum și sperăm ca în curând să dezvoltăm mai multe.

Dacă ești unul dintre artiștii care vrea să transforme strada în scena lui, te poți înscrie la unul dintre evenimentele viitoare din septembrie și octombrie.

În octombrie Jazz in the Street va activa șase locuri din oraș, într-un circuit de redescoperire a centrului vechi prin artă performativă cu aproximativ 30 de artiști atât din țară cât și din străinătate.

Până acum, unul dintre invitații speciali de la Jazz in the Street a fost percuționistul Dario Rossi, devenit viral cu înregistrările în stradă realizate în diverse capitale ale lumii. El folosește în percuție obiecte reciclate: tigăi, farfurii, linguri, găleți și face un show extraordinar pe străzile și stadioanele pe care concertează.

Cum poți cânta în stradă la Jazz in the Street

Artiștii care vor să participe la Jazz in the Street, pentru una dintre săptămânile următoare, se pot înscrie aici.

Jazz in the Street e un proiect care își propune să încurajeze și să susțină dezvoltarea artei stradale în România. Prima ediție a avut loc în 23 aprilie 2016, a cuprins, timp de o zi, zeci de reprezentații pe mai multe străzi din oraș, iar invitați speciali au fost atunci solistul trupei Vița de Vie Adrian Despot și iluzionistul Cristian Gog.

Acum proiectul se dezvoltă pe parcursul a patru luni.  Jazz in the Street este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și susținut de Staropramen.