Peste 80 de reprezentații de muzică, dans, magie, acrobații, teatru la Jazz in the Street, duminică, la Cluj. Zeci de artiști români și internaționali animă Clujul duminică la cea mai mare ediție Jazz in the Street din această toamnă, în care arta iese în stradă în toate formele ei. 35 de grupuri artistice din țară și străinătate vor avea reprezentații de muzică, dans, acrobații, magie, teatru, fotografie, improvizație, desen și caricatură, jonglerie, graffiti.

Printre invitații speciali se află renumitul busker internațional Lewis Floyd Henry, multi-premiatul chitarist AG Weinberger, iluzionistul Cristian Gog, dar și trupele We Singing Colors, The Amsterdams, Cats in the Rain.

Un proiect special la Jazz in the Street e Bazooka & Family. Bazooka (George Siia) este liderul și tobarul trupei Moonlight Breakfast. În vara aceasta, el a fost provocat de echipa Jazz in the Street să facă un proiect alături de fratele lui, Florin, basistul trupelor Jazu și Breeze. Ei s-au distrat și au acceptat provocarea, însă au mai adăugat un component trupei, anume pe Filip, băiatul lui Florin. Cei trei repetă de zor și vor cânta piesele trupei Vulfpeck.

Jazz in the Street are loc duminică, 14 octombrie, pe Bulevardul Eroilor și pe Strada Bolyai din Cluj-Napoca între orele 16:00-22:00. Accesul este liber.

Iată programul complet al evenimentului:

Bulevardul Eroilor, La Clopot
16:15 Dósa Noémi & Pethő Csaba duo
17:00 Sense
17:45 Aud Band
18:30 Diana Săveanu & Iulian Matei
19:00 Deja-Vu Majorete
19:30 Adrian Strâmtu
20:00 Cats in the Rain
20:15 Cristian Gog
20:45 SiriuS
21:30 AG Weinberger

Bulevardul Eroilor, La Lupoaică
16:00 Andreea Secrieriu & Radu Leu
16:45 Funk You!
17:30 The Glass Fish
18:15 Blue Velvet
19:00 Mistah White
19:45 Bazooka & Family
20:30 Infusion
21:15 Dósa Noémi & Pethő Csaba duo

Strada Bolyai, lângă Magazinul Play
16:15 Lewis Floyd Henry
17:00 Iulian Mureșan
17:45 Adriana Berezovski
18:30 Andreea Secrieriu & Radu Leu
19:15 Nice Guy Mike
20:00 809dao
20:45 We Singing Colors
21:30 Sense

Bulevardul Eroilor, Lângă Meteor
16:00 Nice Guy Mike
16:45 Marionete 3 în 1
17:30 Magic Puppet
18:15 Cats in the Rain
19:00 Cristian Gog
19:45 The Amsterdams
20:30 Free2flow
21:15 Blue Velvet

Bulevardul Eroilor, spre Vărzărie
16:15 Mistah White
17:00 Free2flow
17:45 Infusion
18:30 809dao
19:15 Fanfara Lira
20:00 Lewis Floyd Henry
20:45 Funk You!
21:30 Matei Crețiu Codreanu

Bulevardul Eroilor, lângă Narcoffee
16:00 Adriana Berezovski
16:45 Diana Săveanu & Iulian Matei
17:30 Adrian Strâmtu
18:00 Lewis Floyd Henry
18:45 Bazooka & Family
19:30 The Glass Fish
20:15 Aud Band
21:00 Iulian Mureșan

Special acts
Bulevardul Eroilor, între orele 16:00-20:30

Create Act Enjoy – Clovn terapie prin artă și Statui vivante
Flaviu Cernescu
Julien Daillere – Secretele dragostei
Street portraits
Jazz Grafitti
Pukima

Despre artiștii Jazz in the Street

809dao
Eroilor Spre Vărzărie ora 18:30
Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 20:00
muzică

809dao este proiectul solo de muzică electronică al lui Bogdan Octav Rakolcza, percuționist, profesor de capoera și fondatorul Cerului Întreg, un proiect cultural axat pe muzică live, dans și improvizație. 809 amintește de tobele electrice care au schimbat modul în care înțelegem muzica: Roland TR808 și TR909.

Adrian Strâmtu
Eroilor Lângă Narcoffee ora 17:30
Eroilor La Clopot ora 19:30
dans

Actor si dansator de step pasionat de această formă de artă, Adrian Strâmtu e un exemplu clar de perseverență și încăpățânare în ceea ce privește dorința de promovare și dezvoltare a tap dance-ului în România. Tap dance-ul este forma tradițională de dans a americanilor, cu reale influențe din dansul irlandez (Irish) sau cel spaniol (flamenco).

Adriana Berezovski
Eroilor Lângă Narcoffee ora 16:00
Lângă magazinul Play ora 17:45
muzică

A studiat muzica din copilărie, a fost membră în mai multe ansambluri corale și folclorice, iar în prezent face parte din ansamblului de jazz al Școlii de Artă Tudor Jarda unde studiază la clasa de improvizație jazz. Abordează muzica rusească, fado, jazz și etno-jazz. Anul trecut a câștigat Marele Premiu la Jazz Napocensis.

A. G. Weinberger
Eroilor La Clopot ora 21:30
muzică

Considerat de către critici „Mr. Blues al României” și de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

El îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

AG Weinberger recreează, în stil propriu, un univers muzical de înaltă ţinută. Spectacolele conțin piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson și Charlie Parker. Compozițiile sunt redimensionate şi filtrate muzical de către A.G. Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului muzical abordat.

Andreea Secrieriu și Radu Leu
Eroilor La Lupoaică ora 16:00
Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 18:30
muzică

Andreea și Radu cântă într-o formulă lejeră, acustică, două voci și-o chitară. Dorința lor a fost aceea de a interpreta fix ceea ce le place. Astfel, și-au ales piese din genuri muzicale variate și le-au pus la un loc prin stilul în care cei doi le interpretează împreună.

Art Therapy Clown
Eroilor ora 16:00-20:30
teatru & fotografie

Create.Act.Enjoy aduce Terapia prin Artă în stradă și te invită la un performance stradal care te îmbie la joacă și interacțiune, te scoate din rutină și îți oferă clipe de relaxare. Clovnul glumeț va fi prezent de-a lungul zilei la acțiuni comice care ne vor binedispune și ne vor aminti cum e să râdem în hohote.

Aud Band
Eroilor La Clopot ora 17:45
Eroilor Lângă Narcoffee ora 20:15
muzică

Un pian, o chitară, un flaut clasic și un esraj asiatic îmbogățite de timbrul vocal si varietatea percuțiilor formează cvartetul Aud Band. Formația își cântă compozitiile proprii în abordarea unor genuri muzicale variate: jazz, classic-modern, balcanic, chill out, muzică de film. Formulă are o sonoritate inconfundabila si datorită esrajuui, un instrument oriental unic pe scena românească.

Bazooka & friends
Eroilor Lângă Narcoffee ora 18:45
Eroilor La Lupoaică ora 19:45
muzică

Pe Bazooka (George Siia) îl știți ca fiind liderul și tobarul trupei Moonlight Breakfast. În vara aceasta, el a fost provocat de echipa Jazz in the Street să facă un proiect alături de fratele lui, Florin, basistul trupelor Jazu și Breeze. Ei s-au distrat și au acceptat provocarea, însă au mai adăugat un component trupei, anume pe Filip, băiatul lui Florin. Cei trei repetă de zor și vor cânta la Jazz in the Street piesele trupei Vulfpeck.

Blue Velvet
Eroilor La Lupoaică ora 18:15
Eroilor Lângă Meteor 21:15
muzică

Proiectul s-a format în urma unor jam sessions. Cu o pornire acustică la început, treptat formația a ajuns să aibă o tendință înspre trip hop. Dacă până la începutul acestui an piesele lor erau în limba engleză, cu trecerea înspre un stil care să îi caracterizeze mai bine, au început să scrie versurile în limba română.

Cats in the Rain
Eroilor Lângă Meteor ora 18:15
Eroilor La Clopot ora 20:00
muzică

Trio-ul propune, prin piese originale, o introspecție pornită în căutarea catharsisului dar și a întrebărilor vindecătoare. Muzica lor ne conduce într-o lume a semnelor, a dramatismului, a plăcerii devastatoare și a curajului de a ieși la suprafață vieții. Cei trei muzicieni explorează de la muzica experiementală, la jazz-lounge, punk și rock alternativ.

Cristian Gog
Eroilor Lângă Meteor ora 19:00
Eroilor La Clopot ora 20:15
magie

Iluzionist, mentalist și entertainer, Cristian Gog se descrie ca un “mincionos profesional, dar unul care minte frumos și doar cu scopul de a ne distra”. Ne citește gândurile, ne arată posibilități imposibile și aduce magia în stradă la Jazz in the Street 2018.

Dósa Noémi & Pethő Csaba duo
Eroilor La Clopot ora 16:15
Eroilor La Lupoaică ora 21:15
muzică

Dósa Noémi (voce) și Pethő Csaba (chitară) au început să cânte în forma de duo în 2016. În muzica lor, ei îmbină muzica jazz cu indie-folk. Poate îi cunoașteți din quartetul Spontaneous Plan cu care au participat la concursul Jazz in the Park și unde au câștigat premiul special al juriului.

Diana Săveanu & Iulian Matei
Eroilor Lângă Narcoffee ora 16:45
Eroilor La Clopot ora 18:30
muzică

Diana Săveanu, solista trupei Infusion, cântă la Jazz in the Street împreună cu Iulian Matei. “Colaborez cu Jazz in the Park de câțiva ani, anul trecut am avut plăcerea de a fi invitată, împreună cu trupa din care fac parte, să cântăm în stradă, la Jazz in the Street. Am acceptat fără nici o reținere deoarece, văzând în afară cât de dezvoltată e partea aceasta de street performing, îmi doream să o experimentez. Evenimentul ne-a oferit ocazia de a ne apropia și mai tare de oamenii care vor să ne asculte și a creeat o atmosferă intimă și, surprinzător, normală. Normalizarea actelor artistice stradale este încă un pas pe care România trebuie să îl facă către dezvoltarea sa, iar proiectul Jazz in the Street a luat această inițiativă și mă face mândră că trăiesc în Cluj”.

Flaviu Cernescu
Eroilor ora 16:00-20:30
acrobație & jonglerie

Flaviu Cernescu este artist independent cu reprezentații în jonglerie individuală și mixtă, monociclu, echilibristică și slackline. Fost angajat la circ, Flaviu îi uimește pe toți cei care îi urmăresc reprezentațiile prin curajul și ambiția de a încerca tot mai multe exerciții, unele extrem de riscante.

Free 2 Flow
Eroilor Spre Vărzărie ora 17:00
Eroilor La Meteor ora 20:30
muzică

Duo-ul muzical clujean este compus din Georgiana și Valentin Pleș. Muzica „free to flow”, compusă integral de ei, folosește instrumente mai puțin cunoscute publicului larg: handpan, kora, bansuri, fujara și generează un rezultat muzical plin de originalitate. Dorința lor e să ofere publicului experiențe muzicale autentice.

FUNK YOU!
Eroilor La Lupoaică ora 16:45
Eroilor Spre Vărzărie ora 20:45
muzică

Trupa cântă în formulă de trio sau duet și interpretează funk și streetmusic. Au cântat pe străzi, pe scene mari pentru peste 3.000 de spectatori, pe o barcă cu motor, în turnul unui castel, la TV, în parcuri, în pădure, pe malul lacului…și în alte locuri neobișnuite. În formula de trio, formația a câștigat premiul special la Streetmusic Festival Satu Mare 2018, apoi în duet marele premiu al juriului în Ungaria la Veszprém StreetMusic Festival, tot în 2018.

Infusion
Eroilor Spre Vărzărie ora 17:45
Eroilor La Lupoaică ora 20:30
muzică

Infusion e trupa rezidentă la Jazz in the Street 2018. Diana, solista trupei, a câștigat premiul pentru cea mai bună voce în 2017 Concursul Internațional Jazz in the Park.
În vara lui 2015 Radu și Diana s-au hotărât să înceapă proiectul Infusion din dorința de a experimenta și de a se distra făcând ceva ce le place. Li s-au alăturat Marius și Lukas și de un an cântă în formula aceasta, bucurându-se de fiecare concert.Muzica lor rezonează cu stiluri precum jazz, blues și soul.

Iulian Mureșan

Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 17:00
Eroilor Lângă Narcoffee ora 21:00
muzică

A studiat chitară jazz la Jazz Studio in Antwerpen, Belgia (2008-2011), iar în afară de jazz, Iulian este din ce în ce mai atras de muzica din Mediterana de Est. A participat la stagii de muzică cu Brussels Balkan Orchestra, iar anul acesta la cursurile școlii de muzică tradițională Labyrinth din Creta. Iulian propune un repertoriu de muzică din bazinul mediteranean, cântată la oud, un instrument extrem de vechi, popular în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Jazz Graffiti

Eroilor ora 16:00-20:30
graffiti

Vinter Edit, Sonia Cireașă, Ionela Georgiana Purcel și Teodor Buruiana aduc graffiti-ul în stradă. Sunt studenți la Universitatea de Artă și Design din Cluj și vor contura ritmurile specifice muzicii jazz pe parcursul zilei dedicate artei stradale din Cluj.

Secretele dragostei… 2 lei!” cu Julien Daillère
Eroilor 16:00-20:30
teatru

Julien Daillère este autor, actor, regizor și student doctorand la Universitatea de Arte Târgu-Mureș. Vine din Franța, Lyon, iar în perioada aceasta locuiește la Cluj. S-a format cu regizoarea Patricia Koseleff în cadrul unei tehnici specifice de teatru corporal, printr-o pedagogie inspirată de Jacques Lecoq. Julien ne propune la Jazz in the Street un spectacol de teatru de improvizație.

Lewis Floyd Henry
Strada Bolyai, Lângă magazinul Play ora 16:15
Eroilor Lângă Narcoffee ora 18:00
Eroilor Spre Vărzărie ora 20:00
muzică

Unul dintre cei mai cunoscuți, iubiți și apreciați buskeri din lume, Lewis Floyd Henry cântă la Jazz in the Street. Vine pentru prima dată în România, asta după ce video-urile cu reprezentațiile lui au ajuns virale pe YouTube.

Cântă în stradă și pe scenele din întreaga lume și își impresionează publicul cu talentul și originalitatea cu care interpretează cântece pe care le adaptează într-un mod unic. Și-a câștigat reputația ca artist stradal care face show-uri memorabile live și pe bună dreptate e unul dintre cei mai renumiți artiști stradali.
În presa internațională e denumit, printre altele “A One Man, Multi Genre, Traveling Sonic Medicine Show”.

Fanfara Lira
Eroilor Spre Vărzărie ora 19:15
muzică

Lira este o formație de instrumentiști suflători, absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj. De-a lungul activității lor au concertat pe multe scene la festivaluri interne și internaționale. Membrii trupei activează de asemenea și în cadrul Fanfarei Militare Cluj-Napoca.

Magie pentru oameni mici și mari – Magic Puppet
Eroilor Lângă Meteor ora 17:30
magie

Magic Puppet deschide porțile unei lumi unde orice este posibil cu spectacolul ”Magie pentru oameni mari și mici”. Spectacolul este destinat tuturor vârstelor și e interactiv. Va stârni multe întrebări și hohote de râs în rândul spectatorilor. În acest spectacol vom viziona trucuri clasice de iluzionism cu sfori, biluțe, baloane și nu numai. Magicianul ne va citi gândurile, va îndoi linguri cu puterea minții și va face să dispară obiecte chiar în fața noastră.

Majorete – Deja Vu
Eroilor La Clopot ora 19:00
dans

Majoretele Deja Vu CCS vin la Jazz in the Street și ne fac o demonstrație de dans și artă. Reprezentația lor se bazează pe două dansuri: pe tradiţional cu pom-poni şi pe hip-hop. Şi combinate, iese ceva foarte frumos.

Marionete 3 în 1
Eroilor Lângă Meteor ora 16:45
teatru de păpuși

Dorottya Balogh, Andreea Roxana Bolovan și Robert Gutunoiu s-au cunoscut în cadrul Teatrului de Păpuși de Stat unde toți trei sunt păpușari. Fiecare avea mici proiecte pe teatru de animație independente. Pasiunea pentru marionete i-a adus împreună. Așa s-a născut “3 in 1”. Este prima și cu siguranță, nu ultima oară când lucrează împreună.

Matei Crețiu Codreanu

Eroilor Spre Vărzărie ora 21:30
muzică

Matei e saxofonist în band-ul The PuZzles, dar activează si pe cont propriu. Până acum a cântat mai mult cover-uri, dar își dorește ca pe viitor să producă propria muzică și să cânte din ce în ce mai puține cover-uri. Genurile muzicale pe care preferă să le cânte sunt swing, rock’n’roll, funk, electro swing și standard jazz.

Mistah White

Eroilor Spre Vărzărie ora 16:15
Eroilor La Lupoaică 19:00
muzică

Originar din Cluj, Mistah White a început să facă rap în 2009 în Brazilia. A călătorit și a colaborat cu mulți artiști internaționali, astfel că și-a dezvoltat un stil energic, un repertoriu în șapte limbi și a publicat două albume. In prezent, poliglotul activează atât pe cont propriu, cât și în cadrul trupelor Guerrillas (hardcore metal) și Pravila Nova (psychedelic rock), reușind performanța de a cânta în 22 de limbi în semifinala ‘Românii au talent 2018’. La Jazz in the Street 2018, Mistah White va fi acompaniat de Damian X (midi, percuție) și Jaheyo (scratch DJ, percutie), set-ul fiind inspirat de nenumăratele sesiuni de busking susținute pe străzile, plajele și în parcurile europene și sud-americane.

Nice Guy Mike
Eroilor Lângă Meteor ora 16:00
Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 19:15
muzică

Nice Guy Mike e un cântăreț și compozitor din St. Louis, Missouri care locuiește în prezent în București. Doar cu muzicuța și chitara lui acustică reușește să atingă influențe derivate din classic rock, rock-ul anilor 90, ska și folk. Plănuiește să lanseze un album în 2019 intitulat “Sunshine’s, Feel Right’s, and Goodbye’s”.

Pukima
Eroilor, ora 16:00-20:30
teatru

“Pukima” – Street Theatre Art s-a născut natural ca o consecință a timpului, experienței și chemării lăuntrice de manifestare artistică a doi actori: Marlena Grzeda (PL) și Alex Curta (RO). Aducând laolaltă mimica, expresivitatea corporală și improvizația, alături de experiența Marlenei de peste 10 ani alături de Teatro Pavana au reușit să dea viață unei dorințe de exprimare și unui vis comun, acela de a descoperi jocul și copilul din noi și de a aduce zâmbet și emoție în sufletul publicului. Cu sprijinul și ajutorul celor dragi au reușit să creeze acest momentan “duo” de teatru independent într-un spațiu magic de întâlnire a culturilor, frumoasa Transilvania.
Momentul pregătit de ei – “Blue Dream” este un spectacol “walking act” de aproximativ 45 – 50 minute unde personajele, călători între lumi, curioși și întrebători, coboară din vis spre a descoperi universul și dorințele oamenilor.

Sense
Eroilor La Clopot ora 17
Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 21:30
muzică

Muzica lor explorează sensibilitățile și mișcările radicale, totul în timp real. Trupa e formată din David Hences – vioară, voce, clape, Visky Peter – chitară/clape, Ferencz Aron – percuție.

SiriuS
Eroilor La Copot ora 20:45
jonglerie

Grupul SiriuS este un grup de jonglerie și animație cu foc înființat în 2011 în Bistrița și aparține de Asociația Bistrița Medievală. Spectacolele realizate presupun mai multe momente de jonglerie și animație cu foc folosind diverse instrumente specifice și momente pirotehnice, puse cap la cap pentru a crea un spectacol de aproximativ 25-30 de minute, dar acest lucru poate varia în funcție de necesitate și de natura spectacolului dorit.

Statui vivante – Create Act Enjoy
Eroilor, ora 16:00-20:30
teatru

Lasă-te surprins de propria creativitate și vino să interacționezi cu personaje cu care nu te-ai putea întâlni în viața de zi cu zi. Lasă-te prins în jocul statuilor vivante, plimbă-te la braț cu ele și păstrează ca amintiri câteva fotografii de neuitat. Statuile vivante își propun să implice activ spectatorii în actul creator, iar aceștia au posibilitatea de a se fotografia în diferite ipostaze.
Street Portraits
Eroilor ora 16:00-20:30
Desen & caricaturi

Artiștii Lucian Barbu, Anca Vatavu, Sorina Crișan și Égető Tama fac portrere și caricaturi în cadrul Jazz in the Street.

The Amsterdams
Eroilor Lângă Meteor ora 19:45
muzică

The Amsterdams e un grup indie rock/pop înființat la București în 2005. Cu influențe din scena alternativă britanică, trupa și-a stabilit rapid un renume printre ascultătorii de gen, sound-ul lor lejer și inovator fiind primit cu entuziasm de către ascultătorii de gen de la noi și nu numai. Trupa a fost bine primită și în Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Italia, Ungaria, Cehia, India. Cu un EP de debut și patru albume de studio în discografie, The Amsterdams continuă să-și rafineze sound-ul și să exploreze noi drumuri muzicale, abordând influențele indie/brit dintr-o perspectivă modernă electro-pop. Single-uri ca „Arrows” și „The Great Fire”, cel din urmă acompaniat de un spectaculos videoclip animat, păstrează amprenta specifică trupei, prin versuri și atitudine, oferind în același timp o paletă sonoră îndrăzneață.

The Glass Fish
Eroilor La Lupoiacă ora 17:30
Eroilor Lângă Narcoffee ora 19:30
muzică

Muzica The Glass Fish e o combinație alternativă cu varii culori indie, rock și funk, jazz, folk și unele influențe care pur și simplu le vin natural. The Glass Fish înseamnă: Andreea Vasut (voce), Io Pastuhov (voce, chitară acustică), Vlad Chertes (chitară lead), Cosmin Cirstea (bas), Iulia Udrea (violoncel), Patricia Stroia (tobe).

We Singing Colors
Strada Bolyai, lângă magazinul Play ora 20:45
muzică

Formația de indie pop-folk din București a început ca un duo acustic în 2011 și a atras atenția publicului prin cântările live în locuri neașteptate, cum ar fi în taxi, în pădure sau în Turnul Sfatului din Sibiu.
Începând cu anul 2014, melodia “Good Days, Bad Days” a devenit coloana sonoră a unei reclame atât în România cât și în Georgia, aducând un plus de popularitate trupei. Câteva din melodiile lor au fost difuzate la radiouri independente din UK, USA, Canada, Italia și incluse în Music Alliance Pact, o compilație internațională cu piese alese de The Guardian și alte 35 de publicații de muzică.