Jazz in the Street își propune să resemnifice spațiul public clujean, precum și înțelegerea comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor. Vrem să creăm întâlniri neobișnuite între artiști, locuri și public.

Orice artist se poate înscrie la Jazz in the Street, eveniment care va avea loc în 14 octombrie 2018 la Cluj. Locurile exacte de desfășurare vor fi anunțate până în 1 octombrie.

Înscrierea este deschisă în perioada 30 august – 1 octombrie, iar selecția artiștilor se realizează continuu pe întreaga durată a concursului. Sunt acceptate propuneri din toate domeniile artistice. Regulamentul este disponibil pe https://jazzinthestreet.ro/regulamentul-concursului-jazz-in-the-street-2018/.

Rezultatele privind artiștii selectați vor fi anunțate pe email până cel târziu în 1 octombrie. Aceștia nu trebuie să plătească nicio taxă de înscriere, iar premiul pe care îl vor obține este de 700 lei/spectacol artistic.

Vă invităm să citiți mai jos câteva dintre principiile de artă stradală pe care ne-am dori să le respecte toți artiștii înscriși în proiect:

  • Orice fel de artă este binevenită în programul nostru de artă stradală. Sigur, cel mai bine vor prinde spectacolele de artă performativă.
  • În special dacă sunteți muziciani, încercați să realizați spectacolul cu un necesar minim de echipamente. De regulă, „buskerii” nu sunt sonorizați în stradă sau au echipamente care nu au nevoie de curent electric. De asemenea, momentele de teatru ar trebui făcute fără decor sau cu un decor la nivel minim.
  • Strada nu este o scenă plină de echipamente, motiv pentru care spectacolul vostru trebuie să fie simplu și natural. Nu fiți prea serioși, prea tehnici. E ok și să improvizați, e ok să nu iasă spectacolul ca la repetiții.
  • Spectacolele din stradă trebuie să arate natural, să fie autentice. E de preferat să nu existe un program regizat 100%, ci artiștii să se adapteze la publicul pe care reușesc să îl adune.
  • Încercați să vă structurați spectacolul astfel încât momentul vostru să nu dureze mai mult de 25-30 minute, iar publicul trecător să poate intra în atmosferă din momentul în care trece pe lângă voi, indiferent de momentul în care e spectacolului. Adică dacă performance-ul trebuie văzut de la început la final ca să fie înțeles poate că nu e potrivit pentru a fi jucat în stradă.
  • Publicul e cheia unui spectacol de artă stradală, motiv pentru care dacă aveți lume adunată să vă vadă, nu pierdeți timpul. Nu-i lăsați să plece de la punctul vostru, chiar dacă nu sunt gata probele sau nu e ora de început. Dacă nu sunteți pregătit să începeți momentul, povestiți cu ei, anunțați-i că începeți imediat. Nu-i lăsați confuzi.
  • Unii oamenii din public s-ar putea să vină intenționat să vă vadă, dar mulți dintre ei vor trece întâmplător pe acolo și e important să-i faceți să se oprească. Spectacolul trebuie să fie dinamic, tare, să atragă atenția și să fie pozitiv.
  • Evitați mesaje politice sau mesajele care pot leza vreo categorie de public.
  • Cele mai bune locuri de busking sunt cele care au tranzit mare. Noi recomandăm însă să nu faceți busking în locurile cu terase sau în locurile publice în care oamenii stau oricum. Poate nu vor să vă asculte/vadă și deveniți intruziv.

Prin completarea formularului de mai jos vă înscrieți în proiectul Jazz in the Street 2018.

Update: Înscrierile la Jazz in the Street 2018 s-au încheiat în 1 octombrie. Mulțumim!

[caldera_form id=”CF5b843e1839f63″]